שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב אפרסקים / פיליס גלזר

להגשה על קרפים, גלידה או עוגות.


חומרים
1 כוס חלב (או חלב שקדים, או 1/2 כוס חלב ו 1/2 כוס שמנת מתוקה)
1 כף מחוקה קורנפלור
1 כף דבש (או יותר, לפי הטעם)
1 כפית תמצית וניל טבעי (או ברנדי)
1/2 כפית תמצית שקדים
1 כוס אפרסקים קלופים וקצוצים (או נקטרינות או משמשים)
אופן ההכנה
בסיר בינוני, מערבבים חלב, קורנפלור, דבש ותמציות ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית-קטנה, בבחישה לעיתים קרובות, עד שהתערובת מסמיכה. בוחשים פנימה את האפרסקים וממשיכים לבשל רק עד שהם מתרככים. מגישים חם.
חזרה