רוטב אפרסקים
/ פיליס גלזר
להגשה על קרפים, גלידה או עוגות.
|
חומרים
|
1 כוס חלב (או חלב שקדים, או 1/2 כוס חלב ו 1/2 כוס שמנת מתוקה) |
1 כף מחוקה קורנפלור |
1 כף דבש (או יותר, לפי הטעם) |
1 כפית תמצית וניל טבעי (או ברנדי) |
1/2 כפית תמצית שקדים |
1 כוס אפרסקים קלופים וקצוצים (או נקטרינות או משמשים) |
אופן ההכנה |
בסיר בינוני, מערבבים חלב, קורנפלור, דבש ותמציות ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית-קטנה, בבחישה לעיתים קרובות, עד שהתערובת מסמיכה. בוחשים פנימה את האפרסקים וממשיכים לבשל רק עד שהם מתרככים. מגישים חם.
|
חזרה |