שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב גריביש / דליה פן-לרנר

מתאים להגשה עם דגים ובשר.


חומרים
3 ביצים קשות
1 כפית חרדל
קורט מלח ופלפל
1.5 כוס שמן זית
6-5 כפות חומץ בן יין לבן
1/2 כוס מלפפונים כבושים, קצוצים
2 כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, טרגון ועירית)
אופן ההכנה
  1. מפרידים את החלמונים והחלבונים מהביצים הקשות, קוצצים גס את החלבונים ושומרים בצד. מועכים ומרסקים במזלג את החלמונים הקשים בקערה, מוסיפים כפית חרדל מוכן, מלח ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים בהדרגה (כמו בהכנת מיונז) את השמן, המלח והפלפל, תוך כדי בחישה מתמדת, ובין לבין מוסיפים את החומץ. כשנוצר מיונז סמיך, מוסיפים את החלבונים הקצוצים, את המלפפונים הכבושים ואת תערובת עשבי התיבול.


חזרה