רוטב חמאה לבנה
/ דליה פן-לרנר
מתאים לתיבול דגים או בשר.
|
חומרים
|
3-2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק מאד (אם אין אפשר להשתמש בבצלים רגילים) |
3 כפות חומץ בן יין לבן |
3 כפות יין לבן יבש |
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות |
מלח ופלפל לבן |
אופן ההכנה |
- בסיר קטן מרתיחים את הבצלצלים הקצוצים עם החומץ והיין עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי כף אחת. אם רוצים ברוטב חלק לגמרי, מסננים את הנוזלים לסיר נקי.
- מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה (3-2 קוביות כל פעם) וטורפים לרוטב. מדי פעם מורידים את הסיר מהאש כדי שהחמאה לא תימס לנוזל שקוף, אלא תישאר לבנה. ממשיכים להוסיף את החמאה עד שנוצר רוטב לבן סמיך.
- מתבלים במלח ופלפל לבן, ואם רוצים בכמה טיפות נוספות של חומץ או מיץ לימון.
מגישים מיד (אי אפשר להכין מראש ולחמם שנית, כי הרוטב ייפרד).
|
חזרה |