שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב חמאה לבנה / דליה פן-לרנר

מתאים לתיבול דגים או בשר.


חומרים
3-2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק מאד (אם אין אפשר להשתמש בבצלים רגילים)
3 כפות חומץ בן יין לבן
3 כפות יין לבן יבש
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
  1. בסיר קטן מרתיחים את הבצלצלים הקצוצים עם החומץ והיין עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי כף אחת. אם רוצים ברוטב חלק לגמרי, מסננים את הנוזלים לסיר נקי.
  2. מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה (3-2 קוביות כל פעם) וטורפים לרוטב. מדי פעם מורידים את הסיר מהאש כדי שהחמאה לא תימס לנוזל שקוף, אלא תישאר לבנה. ממשיכים להוסיף את החמאה עד שנוצר רוטב לבן סמיך.
  3. מתבלים במלח ופלפל לבן, ואם רוצים בכמה טיפות נוספות של חומץ או מיץ לימון.
    מגישים מיד (אי אפשר להכין מראש ולחמם שנית, כי הרוטב ייפרד).

חזרה