שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט שום / נאוול אבו-גוש מתוך הספר 'המטבח הערבי ארץ-ישראלי'

מה לא נאמר על סגולות המרפא של השום. אמי מספרת שהוא טוב במיוחד לסובלים מלחץ דם גבוה, סבתי טוענת שהוא המרפא הטוב ביותר של דלקות למיניהן. וגם אם אינו מועיל בכלום - אין מתחרים לטעמו המעורר, החריף קמעא. שימו לב: כמות השום המצוינת להלן אינה טעות - מדובר אכן בשני ראשים שלמים.


חומרים
3 עגבניות
2 פלפלים ירוקים חריפים
2 ראשי שום קצוצים דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1/4 כוס שמן זית
1/4 כפית מלח
לעיטור:
כמה עלי פטרוזיליה שלמים
אופן ההכנה

 

  1. חותכים את הפלפלים והעגבניות לקוביות קטנות.
  2. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח.
  3. מערבבים לכדי תערובת אחידה.
  4. מעטרים בכמה עלי פטרוזיליה ומגישים.
חזרה