סלט שום
/ נאוול אבו-גוש מתוך הספר 'המטבח הערבי ארץ-ישראלי'
מה לא נאמר על סגולות המרפא של השום. אמי מספרת שהוא טוב במיוחד לסובלים מלחץ דם גבוה, סבתי טוענת שהוא המרפא הטוב ביותר של דלקות למיניהן. וגם אם אינו מועיל בכלום - אין מתחרים לטעמו המעורר, החריף קמעא. שימו לב: כמות השום המצוינת להלן אינה טעות - מדובר אכן בשני ראשים שלמים.
|
חומרים
|
3 עגבניות |
2 פלפלים ירוקים חריפים |
2 ראשי שום קצוצים דק |
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק |
1/2 כוס מיץ לימון טרי |
1/4 כוס שמן זית |
1/4 כפית מלח |
לעיטור: |
כמה עלי פטרוזיליה שלמים |
אופן ההכנה |
- חותכים את הפלפלים והעגבניות לקוביות קטנות.
- מוסיפים את השום, הפטרוזיליה, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח.
- מערבבים לכדי תערובת אחידה.
- מעטרים בכמה עלי פטרוזיליה ומגישים.
|
חזרה |