שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מג'דרה (אורז עם עדשים) / נוואל אבו-גוש מתוך הספר 'המטבח הערבי ארץ-ישראלי'

קמצוץ הקינמון עושה במנה המוכרת הזאת פלאים, וגם על הכמון אסור לוותר. הצירוף של אורז טוב, עדשים ירוקות והרבה בצל מטוגן עושים אותה לאחת המנות האהובות במטבח הערבי.


חומרים
2 כוסות עדשים ירוקות שלמות
2 כוסות אורז עגול
1 כפית מלח
1/4 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור טחון
2 בצלים גדולים, חתוכים לטבעות
4 כפות שמן תירס
6 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
  1. בוררים את האורז ואת העדשים ושוטפים. משרים במים לשעה, אורז לחוד ועדשים לחוד. שוטפים ומסננים.
  2. בסיר גדול מבשלים את העדשים עם המים, התבלינים והמלח, 30 דקות על אש בינונית.
  3. מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 15 דקות, בסיר מכוסה.
  4. במחבת נפרדת מטגנים את רצועות הבצל ב-4 כפות השמן, עד להשחמה.
  5. עורמים את האורז עם העדשים על קערת הגשה עמוקה ומניחים מעל את טבעות הבצל המטוגנות. מגישים חם.
חזרה