שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בורגול עם בשר כבש ופול ירוק / נוואל אבו-גוש מתוך הספר 'מטבח ערבי ארץ-ישראלי'

לא זו בלבד שמראה גרעיני הפול, הנחים להם בתוך הבורגול עם בשר הכבש, הוא מראה נפלא - גם מרקם הטעמים בתבשיל זה הוא מושלם.


חומרים
1 כוס בורגול גס
1 ק"ג תרמילי פול ירוק
500 גרם בשר כבש מחולק ל-6 חלקים
1 בצל קטן קצוץ דק
1/2 כוס שמן תירס
3 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח
לעיטור:
2 כפות כוסברה קצוצה דק
2 שיני שום קצוצות דק
אופן ההכנה
  1. קולפים את תרמילי הפול ושוטפים את הגרעינים (מתקבלות בערך כוס וחצי של גרעינים). מסננים.
  2. מחממים בסיר חצי מכמות השמן ומוסיפים את הפול, הבשר והבצל. מטגנים על אש קטנה, כ-10 דקות, תוך כדי בחישה.
  3. מוסיפים את המים הרותחים עם המלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, בסיר מכוסה.
  4. שוטפים את הבורגול ומסננים. מוסיפים את הבורגול המסונן לתבשיל וממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהמים ייספגו (כ-15 דקות). ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות על אש נמוכה.
  5. בשמן שנותר משחימים, במחבת נפרדת, את הכוסברה עם השום. מפזרים מעל התבשיל ומגישים.
חזרה