בורגול עם בשר כבש ופול ירוק
/ נוואל אבו-גוש מתוך הספר 'מטבח ערבי ארץ-ישראלי'
לא זו בלבד שמראה גרעיני הפול, הנחים להם בתוך הבורגול עם בשר הכבש, הוא מראה נפלא - גם מרקם הטעמים בתבשיל זה הוא מושלם.
|
חומרים
|
1 כוס בורגול גס |
1 ק"ג תרמילי פול ירוק |
500 גרם בשר כבש מחולק ל-6 חלקים |
1 בצל קטן קצוץ דק |
1/2 כוס שמן תירס |
3 כוסות מים רותחים |
1/2 כפית מלח |
לעיטור: |
2 כפות כוסברה קצוצה דק |
2 שיני שום קצוצות דק |
אופן ההכנה |
- קולפים את תרמילי הפול ושוטפים את הגרעינים (מתקבלות בערך כוס וחצי של גרעינים). מסננים.
- מחממים בסיר חצי מכמות השמן ומוסיפים את הפול, הבשר והבצל. מטגנים על אש קטנה, כ-10 דקות, תוך כדי בחישה.
- מוסיפים את המים הרותחים עם המלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, בסיר מכוסה.
- שוטפים את הבורגול ומסננים. מוסיפים את הבורגול המסונן לתבשיל וממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהמים ייספגו (כ-15 דקות). ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות על אש נמוכה.
- בשמן שנותר משחימים, במחבת נפרדת, את הכוסברה עם השום. מפזרים מעל התבשיל ומגישים.
|
חזרה |