שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אלבלו פולאו (אורז עם דובדבנים) / גדעון כלימיאן מתוך הספר 'המטבח הפרסי'


חומרים
500 גרם (3 כוסות) אורז בסמטי
3 כפיות מלח
1 קופסא דובדבנים מתוקים משומרים (מסננים ושומרים גם את הסירופ)
1 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
2 כפיות חמאה
1/2 כוס שמן זית
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות עגולות בעובי כ-1 ס"מ
1/2 כפית כורכום
1 כפית זעפרן שרוי ב-5 כפות מים רותחים לשעה
1/4 כוס חמאה מומסת (או 4 כפות שמן זית)
לקישוט:
1 כף שבבי שקדים מטוגנים קלות בחמאה
2 כפות שבבי פיסטוק מטוגנים קלות בחמאה
אופן ההכנה
  1. שוטפים את האורז 3 פעמים במים חמים, או לחלופין שורים אותו 4 שעות בקערת מים, מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
  2. בינתיים מרתיחים בסיר טפלון גדול 8 כוסות מים עם 3 כפיות מלח. מוסיפים את האורז המסונן ומבשלים 8 דקות. במהלך הבישול בוחשים פעמיים, כדי למנוע היווצרות גושים.
  3. מסננים במסננת גדולה ושוטפים במעט מים פושרים.
  4. שמים בסיר קטן את הדובדבנים המסוננים והסוכר ומבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות. מסננים ושומרים את הסירופ שנוצר. מוסיפים לדובדבנים את הקינמון והחמאה ומניחים בצד לצינון.
  5. מייבשים את הסיר משאריות המים ומחממים את השמן לחום גבוה. מסדרים את תפוחי האדמה על תחתית הסיר, מתבלים בכורכום ומטגנים כ-7 דקות (בלי להפוך).מוסיפים 2 כפות הגשה גדושות מהאורז המבושל, מהדקים היטב לתחתית הסיר ומטגנים כ-5 דקות נוספות. ממשיכים להוסיף שכבות דובדבנים ושכבות אורז לסירוגין. בוזקים מלמעלה את הקינמון ויוצקים את מי הזעפרן. מכסים את הסיר במגבת מטבח, מניחים עליה את המכסה ואוספים את שוליה כלפי מעלה.
  6. מבשלים על להבה נמוכה כ-50 דקות. אין לפתוח את המכסה במהלך הבישול.
  7. מסירים את המכסה ומוסיפים מחצית מהחמאה המומסת (או שמן הזית) וחצי כוס מסירופ הדובדבנים (מהקופסא). מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-10 דקות.
  8. בגמר הבישול מניחים את הסיר המכוסה על משטח העבודה לצינון, כ-10 דקות.
  9. מעבירים בעדינות כף אחר כף מהאורז המבושל לצלחת הגשה גדולה, מסדרים בעדינות בצורת חרוט. מפזרים מלמעלה את שבבי השקדים והפיסטוק.  מערבבים ומגישים.

 

חזרה