|
|
|
|
מרק אלזסי של תפוחי-אדמה, כרוב וקבנוס
/ בני סיידא מתוך הספר 'רק מרק'
|
חומרים (6 מנות)
|
4 כפות שמן |
4 כפות שומן אווז מותך או 4 כפות שמן נוספות |
1 כרישה (החלק הלבן בלבד), פרוסה |
2 בצלים גדולים, קצוצים דק |
4 שיני שום קצוצות |
2 גזרים מגוררים גס |
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות |
1 פלפל אדום חתוך לקוביות |
3 כוסות כרוב טרי פרוס דק |
150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות |
10 כוסות מרק צח או מים |
1 כף פפריקה מתוקה |
פפריקה חריפה |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות |
1 כוס כרוב כבוש סחוט היטב וקצוץ דק |
2 נקניקי קבנוס יבשים פרוסים |
אופן ההכנה |
- מחממים בסיר כבד את השמן ושומן האווז (או השמן הנוסף). מוסיפים את הכרישה, הבצל, השום, הגזר והפלפלים ומאדים 5 דקות.
- מוסיפים את הכרוב הטרי ומאדים 10 דקות, בוחשים מדי פעם.
- מוסיפים לסיר את האווז המעושן, המרק הצח, שני סוגי הפפריקה, מלח ופלפל, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 40 דקות.
- מוסיפים את תפוחי-האדמה והכרוב הכבוש ומבשלים 30 דקות.
- מוסיפים את הקבנוס ומבשלים 10 דקות. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם עם לחם טרי.
| חזרה | | |