שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק אלזסי של תפוחי-אדמה, כרוב וקבנוס / בני סיידא מתוך הספר 'רק מרק'


חומרים (6 מנות)
4 כפות שמן
4 כפות שומן אווז מותך או 4 כפות שמן נוספות
1 כרישה (החלק הלבן בלבד), פרוסה
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות
2 גזרים מגוררים גס
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
3 כוסות כרוב טרי פרוס דק
150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
10 כוסות מרק צח או מים
1 כף פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס כרוב כבוש סחוט היטב וקצוץ דק
2 נקניקי קבנוס יבשים פרוסים
אופן ההכנה
  1. מחממים בסיר כבד את השמן ושומן האווז (או השמן הנוסף). מוסיפים את הכרישה, הבצל, השום, הגזר והפלפלים ומאדים 5 דקות.
  2. מוסיפים את הכרוב הטרי ומאדים 10 דקות, בוחשים מדי פעם.
  3. מוסיפים לסיר את האווז המעושן, המרק הצח, שני סוגי הפפריקה, מלח ופלפל, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 40 דקות.
  4. מוסיפים את תפוחי-האדמה והכרוב הכבוש ומבשלים 30 דקות.
  5. מוסיפים את הקבנוס ומבשלים 10 דקות. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם עם לחם טרי.
חזרה