שלח להדפסה  
ממולאים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דולמה-יה סיב זימיני / גדעון כלימיאן מתוך הספר 'המטבח הפרסי'

תפוחי אדמה ממולאים.


חומרים (6 מנות)
6 תפוחי אדמה בינוניים דומים בגודלם וקלופים
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
250 גרם בשר בקר טחון
2 כפות רסק עגבניות
צרור פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס מרק בשר מאבקת מרק (2 כפיות אבקה)
1 כוס מרק עגבניות מאבקת מרק (4 כפיות אבקה)
אופן ההכנה
  1. משמנים היטב תבנית תנור רחבה. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות צלזיוס. קולפים את תפוחי האדמה,
  2. קוטמים בכל תפוח אדמה קצה אחד ומרוקנים בעזרת כף פריזאית, כך שיישארו דפנות בעובי של כחצי סנטימטר.
  3. מחממים בסיר רבע כוס מהשמן ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הצדדים עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד. באותו סיר מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב, עד שצבעו משתנה. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בכף עץ.
  4. ממלאים כל תפוח אדמה במלית ומניחים בתבנית זה לצד זה. יוצקים לתבנית את שארית השמן, מרק הבשר ומרק העגבניות. מכסים ברדיד אלומיניום ואוטמים היטב. אופים כשעה. מגישים חם בתבנית.

 

 

חזרה