שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קונפי אווז / מתוך הספר 'מדלג בין הסירים' מאת ניר צוק


חומרים (10 מנות)
10 שוקי אווז 
1/2 כוס מלח גס 
10 גרגירי פלפל שחור גרוסים
1 ק"ג שומן אווז גולמי (להשיג באיטליזים ובמעדניות)
3 עלי דפנה 
10 גרגירי פלפל שחור שלמים
כמה ענפי טימין 
אופן ההכנה

 

1. יום לפני ההכנה, מנקים את שוקי האווז משרידי נוצות בעזרת סכין (לא שורפים). מפזרים מעל את המלח הגס והפלפל השחור, מכסים ושומרים לילה במקרר.

 

2. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (170 צ.) מנגבים היטב את השוקיים במגבות-נייר ומסדרים בתבנית עמוקה.

 

3. ממיסים בסיר על אש קטנה את שומן האווז. מעבירים את השומן הנוזלי דרך מסננת דקה כדי להיפטר מהמוצקים.

 

4. יוצקים על השוקיים שבתבנית את שומן האווז. מפזרים מעל את עלי הדפנה, גרגירי הפלפל השחור והטימין, ואופים כשעה וחצי עד שהבשר רך אך לא מתפרק.

 

מגישים בליווי חרדל חריף (אנגלי), סלט ירוק ותפוחי-אדמה מבושלים.

חזרה