עוף בלימון פרסי
/ מתוך הספר 'מדלג בין הסירים' מאת ניר צוק
לימונים פרסיים, העיגלוים השחורים הקשים שמוכרים בחנויות תבלינים, הם בעצם ליים מיובש. בשלמותם או מגוררים הם מוסיפים ניחוח מיוחד לכל תבשיל.
|
חומרים (6 מנות)
|
12 שוקי עוף |
למשרה: |
3 לימונים פרסיים, מרוסקים (במטחנת תבלינים או בבלנדר) |
1/4 כוס שמן זית |
4 שיני שום שלמות קלופות |
3 בצלים חתוכים לרבעים |
1 כוס מים |
פלפל שחור גרוס |
מלח גס |
אופן ההכנה |
- מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי המשרה. מוסיפים לקערה את נתחי העוף, מערבבים עם חומרי המשרה ומשהים במקרר שעתיים. מוציאים מהמקרר ומשהים כחצי שעה.
- מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מעבירים את העוף והמשרה לתבנית פיירקס, מכסים בנייר אלומיניום, ואופים 45 דקות.
- מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות עד שהעוף משחים.
|
חזרה |