שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק דגים של עניים / מתוך הספר 'מדלג בין הסירים' מאת ניר צוק

מרק חסכוני, שלמדתי מחבר פיליפיני דל באמצעים אך עשיר בטעם טוב.


חומרים (8 מנות)
2 גזרים 
2 שורשי פטרוזיליה 
4 בצלים 
1 כרישה החלק הלבן בלבד
1 בטטה 
2 כפות שמן 
1-2 ראשים של  לוקוס 
10 שלדי דגים - לוקוס, בס או דניס (מבקשים מהמוכר לחצות אותם, כדי שייכנסו בנוחות לסיר)
צרור קטן של שמיר 
צרור כוסברה 
1 בקבוק (750 מ"ל) יין לבן 
2 ליטר מים 
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה

 

1. קולפים את הירקות וחותכים לקוביות בינוניות.

 

2. מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הראשים והאידרות של הדגים ומטגנים 2 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את הירקות, השמיר וחצי מצרור הכוסברה ומטגנים 5 דקות נוספות.

 

3. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. בעזרת מצקת מסירים את הקצף שהצטבר על פני הנוזל. מכסים ומבשלים על להבה גבוהה 10 דקות. מוסיפים את המים, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית חצי שעה נוספת.

 

4. מוציאים את האידרות וראשי הדגים, ומבשלים כ-15 דקות עד שהירקות מתרככים לחלוטין. מנקים מהאידרות את שאריות בשר הדגים ושומרים בקערית (זורקים את העצמות). ממליחים ומפלפלים בנדיבות.

 

5. מסננים את המרק וטוחנים את הירקות המבושלים. מחזירים למרק את מחית הירקות ובשר הדג, קוצצים את הכוסברה שנותרה, ומוסיפים למרק לפני ההגשה.

חזרה