שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שוק טלה על מצע עדשים / אריק חכימי


חומרים
3 ק"ג שוק טלה (עם העצם)
10 שיני שום קלופות
מעט עלי טימין ורוזמרין, קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
למצע העדשים:
1 ק"ג עדשים חומות
1/4 כוס שמן
4 בצלים אדומים קצוצים לקוביות קטנות
2 כוסות זיתים שחורים מסוג קלמנטה, מגולענים וקצוצים גס
4 כפות טרגון קצוץ דק
2 כפיות כמון
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
  1. מכינים את שוק הטלה: מחממים את התנור לחום מרבי (250 מעלות צלזיוס).
  2. חורצים בשוק כמה חריצים בקצה של סכין חדה ודוחפים לתוכם את שיני השום. מורחים את השוק בשמן זית מכל הצדדים ומפזרים עליה את עשבי התיבול, המלח והפלפל.
  3. מניחים בתבנית צלייה, מכניסים לתנור וצולים כ- 15 דקות. מנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות צלזיוס) וצולים 50-40 דקות נוספות, בהתאם לגודל השוק.
  4. מכינים את העדשים: מבשלים את העדשים במים עד הן רכות אך עדיין מוצקות מעט ולא מתפוררות, ומסננים.
  5. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף ומוסיפים את העדשים. מטלטלים מעט ומוסיפים את הזיתים ואת שאר המרכיבים. ממשיכים לטלטל עד שהתערובת מתחממת היטב, מתקנים תיבול.
  6. אופן ההגשה: מסדרים את העדשים בכלי הגשה גדול ומניחים עליהן את השוק. פורסים את השוק ליד שולחן האוכל. מחזיקים בקצה ומעמידים אותה בזווית, ופורסים פרוסות דקות באלכסון מלמעלה למטה, במקביל לעצם

חזרה