שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שוקי אווז בדובדבנים / מיכל לוי-אלחלל

תבשיל קדירה חורפי ופשוט שתמיד מצליח וממלא את הבית בריחות טובים.


חומרים (8 מנות)
400 גרם דובדבנים משומרים
8 שוקי אווז
מלח ופלפל
3 כפות שמן לטיגון
1 כוס סוכר
1/2 כוס חומץ בן יין אדום
1 בקבוק יין אדום
1 כף טימין (קורנית) יבש או צרור טימין טרי
5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים (אם רוצים)
אופן ההכנה
  1. מסננים את הדובדבנים ושומרים את הנוזלים בנפרד. מסירים משוקי האווז את רוב השומן שעוטף אותם בעזרת סכין חדה, ומתבלים במלח ובפלפל.
  2. מחממים את השמן במחבת ומשחימים את השוקיים על להבה גבוהה כשתי דקות מכל צד.
  3. שופכים את השמן העודף ומחזירים את המחבת לאש. מוסיפים למחבת את נוזל הדובדבנים, מביאים לרתיחה, מגרדים את תחתית המחבת בכף עץ כדי שהנוזל יספוג את טעמי הטיגון ומסירים מהאש.
  4. מחממים את הסוכר בסיר גדול על להבה בינונית עד שהוא מזהיב. מוסיפים בזהירות את החומץ ומביאים לרתיחה. מוסיפים את היין ואת נוזל הדובדבנים ומחזירים את השוקיים לסיר.
  5. מכסים את הסיר כך שישאר פתח קטן לשחרור האדים, ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה. בשלב זה אפשר להוסיף את תפוחי האדמה ולהמשיך לבשל כשעה או עד שהבשר רך (בודקים על ידי נעיצת מזלג בבשר).
  6. מסירים מהאש ומתבלים. אפשר להגיש מיד, או לקרר ולהגיש למחרת.

חזרה