שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שטולן / מיכל לוי-אלחלל

מאפה שמרים גרמני מסורתי לחג המולד, נאפה בצורת לחם ומזכיר מעט לחם פירות. (שני ככרות)


חומרים
20 גרם שמרים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים חמים
1 כוס חלב חם
125 גרם חמאה , מומסת
ביצה אחת
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
1/2 כפית מלח
4-5 כוסות קמח
1/2 כוס צימוקים בהירים
1/2 כוס צימוקים שחורים
1/2 כוס שקדים (אפשר עם הקליפה)
1/2 כוס קליפות הדרים מסוכרות
2 כפות חמאה מומסת להברשה
אופן ההכנה
  1.  שמים את השמרים, הסוכר והמים בקערה קטנה ומערבבים. שמים בקערת המערבל את החלב, החמאה, הביצה ,קליפת הלימון, המלח ותמיסת השמרים ומערבבים. 
  2.  מוסיפים 4 כוסות קמח ולשים כ 5 דקות במהירות בינונית (אם הבצק רך מידי מוסיפים עוד 1 כוס קמח). מוסיפים את הצימוקים, השקדים והפירות המסוכרים ולשים כ 2 דקות. מכסים את הקערה במגבת ומשהים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. 
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס). משמנים את תבנית התנור (או מרפדים בנייר אפייה). 
  4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים קצת וחוצים אותו לשניים. יוצרים שתי כיכרות, מעבירים לתבנית ומשהים להתפחה 45 דקות נוספות.
  5. מברישים את הבצק התפוח בחמאה המומסת. אופים כ 30 דקות או עד שהבצק מזהיב. מצננים כ 30 דקות , מפזרים מלמעלה אבקת סוכר ומגישים. העוגה נשמרת ללא קירור שבוע לפחות.

חזרה