שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק גולש / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג בשר בקר לגולש חתוך לקוביות
50 גרם מרגרינה או שומן אווז
2 בצלים קצוצים
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1 כפית גרגרי קימל
2 שיני שום כתושות
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
2 פלפלים ירוקים
2 עגבניות בינוניות
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל במרגרינה עד שהוא מזהיב קלות. מנמיכים את האש, מוסיפים את הפפריקה ובוחשים נמרצות כדקה.
2. מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו מעט עד שהוא מאבד את צבעו האדום. מוסיפים את המלח, הקימל והשום ובוחשים את תכולת הסיר.
3. מוסיפים 1/4 כוס מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי עד שעתיים או עד שהבשר נעשה רך מאוד. במהלך הבישול יש לבדוק מדי פעם אם חסרים נוזלים, ואם כן, להוסיף מעט מים רותחים.
4. בינתיים, קולפים את תפוחי-האדמה וחותכים לחתיכות גדולות (אם הם קטנים מאוד, משאירים אותם שלמים). מנקים את הפלפל וחותכים לקוביות או לרצועות. קולפים את העגבניות, מסלקים את החרצנים וחותכים לקוביות קטנות.
5. כשהבשר רך, מוסיפים לסיר את תפוחי-האדמה, הפלפלים והעגבניות. מכסים הכל בכ 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים שוב את הלהבה ומבשלים את המרק עד שתפוחי-האדמה רכים.


חזרה