שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק בצל ירוק


חומרים (8 מנות)
1 ק"ג בצלים קצוצים
3 כפות חמאה
2 כפות שמן צמחי
4 שיני שום גדולות
3/4 כוס יין לבן יבש
7 כוסות ציר עוף
3 כוסות בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
  1. מחממים את החמאה והשמן בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 20-25 דקות, עד שהבצל זהוב. מערבבים מדי פעם.
  2. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 3 דקות נוספות. מוסיפים את היין ומרתיחים. מבשלים עד שרוב הנוזלים התאדו.
  3. מוסיפים את ציר העוף (או אבקת מרק מהולה בליטר וחצי של מים רותחים), מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים במשך 5 דקות. מוסיפים את הבצל הירוק ומגישים.

חזרה