שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

באורסק / אבי שטייניץ

לחמניות מטוגנות, מקורן בקזחסטן. החומרים מספיקים ל 40 לחמניות קטנות.


חומרים (40 מנות)
2 כפות שמרים יבשים
1.5 כוסות חלב או מים
1.5 כוסות סוכר
4 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
  1. בקערה קטנה ממיסים את השמרים בחצי כוס חלב, מוסיפים חצי כפית סוכר וכ 2 כפות קמח ובוחשים היטב. מניחים כ 10 דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
  2. בקערה נפרדת בוחשים את שארית הקמח והסוכר, המלח, שארית החלב והשמרים עד שנוצר בצק. יוצרים גלילים בעובי 2 ס"מ. פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 4 ס"מ.
  3. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את פרוסות הבצק בשמן עמוק. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם, לצד סלט.

חזרה