שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מלבי / סמיר מוטראן – בעל מסעדה מזרחית בנצרת.

ממתק ים תיכוני, או יותר נכון הפודינג של המזרח התיכון. עשוי מחלב שמנת מתוקה וסירופ מתוק מתוק.


חומרים
למלבי:
2/1 ליטר חלב
2 כפות קורנפלור
1 שורש סחלב
2/1 ליטר שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
מעט מי ורדים
לסירופ:
גלוקוז טהור
מי ורדים
צבע מאכל אדום
אופן ההכנה
  1.  מכינים את המלבי: מרתיחים את החלב, מנמיכים להבה ומוסיפים את הקורנפלור ושורש הסחלב. בוחשים ומבשלים על אש קטנה 5 דקות. 
  2. אחרי 5 דקות נפטרים משורש הסחלב. חשוב לעשות את זה בזמן, אחרת המלבי ייצא מריר. 
  3.  מוסיפים את השמנת, בוחשים מדי פעם וממשיכים לבשל 10-8 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. 
    מוסיפים את הסוכר ומי השושנים, מכבים את האש, יוצקים לכלי-הגשה ומצננים. 
  4. מכינים את הסירופ: ממיסים 4 כפות גלוקוז טהור על אש נמוכה, מוסיפים טיפת מי ורדים (חלק מתמציות מי הורדים מאוד מרוכזות, חשוב להיזהר לא לשים יותר מידי!) וצבע-מאכל אדום.
    כאשר הסירופ מתקרר יוצקים אותו על המלבי ומגישים

חזרה