מלבי
/ סמיר מוטראן – בעל מסעדה מזרחית בנצרת.
ממתק ים תיכוני, או יותר נכון הפודינג של המזרח התיכון. עשוי מחלב שמנת מתוקה וסירופ מתוק מתוק.
|
חומרים
|
למלבי: |
2/1 ליטר חלב |
2 כפות קורנפלור |
1 שורש סחלב |
2/1 ליטר שמנת מתוקה |
2 כפות סוכר |
מעט מי ורדים |
לסירופ: |
גלוקוז טהור |
מי ורדים |
צבע מאכל אדום |
אופן ההכנה |
- מכינים את המלבי: מרתיחים את החלב, מנמיכים להבה ומוסיפים את הקורנפלור ושורש הסחלב. בוחשים ומבשלים על אש קטנה 5 דקות.
- אחרי 5 דקות נפטרים משורש הסחלב. חשוב לעשות את זה בזמן, אחרת המלבי ייצא מריר.
- מוסיפים את השמנת, בוחשים מדי פעם וממשיכים לבשל 10-8 דקות, עד שהתערובת מסמיכה.
מוסיפים את הסוכר ומי השושנים, מכבים את האש, יוצקים לכלי-הגשה ומצננים.
- מכינים את הסירופ: ממיסים 4 כפות גלוקוז טהור על אש נמוכה, מוסיפים טיפת מי ורדים (חלק מתמציות מי הורדים מאוד מרוכזות, חשוב להיזהר לא לשים יותר מידי!) וצבע-מאכל אדום.
כאשר הסירופ מתקרר יוצקים אותו על המלבי ומגישים
|
חזרה |