שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כבש אלטאו / אבי שטייניץ

צלעות כבש ממולאות, מקור המנה בקזחסטן.


חומרים (6 מנות)
25 גרם מרגרינה בטעם חמאה (או חמאה)
2 בצלים חתוכים לקוביות
75 גרם שומן כבש חתוך לקוביות
נתח צלעות כבש במשקל 1/4 1 ק"ג (עם העצם הארוכה, נקיות משומן)
3 ביצים
100 גרם פירורי לחם
להגשה:
6-7 תפוחי אדמה מבושלים
2 כוסות אפונה ירוקה מבושלת
6-8 מלפפונים חמוצים
אופן ההכנה
  1. ממיסים את המרגרינה או החמאה במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מסירים מהאש ומצננים. מערבבים את קוביות השומן והבצל המטוגן.
  2. משטחים את הבשר בעזרת פטיש או תחתית כוס (בלי להפריד אותו מהעצם), ממלאים בבצל ומגלגלים לצורת אגס.
  3.  מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. טורפים את הביצים ומניחים בקערה, מעבירים את פירורי הלחם לקערה נוספת. מחממים את השמן בסיר.
  5. טובלים את הבשר הממולא בביצה ופירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מעבירים לתבנית ואופים כרבע שעה. מגישים עם תפוח אדמה מבושל, אפונה ירוקה ומלפפונים חמוצים.

חזרה