כבש אלטאו
/ אבי שטייניץ
צלעות כבש ממולאות, מקור המנה בקזחסטן.
|
חומרים (6 מנות)
|
25 גרם מרגרינה בטעם חמאה (או חמאה) |
2 בצלים חתוכים לקוביות |
75 גרם שומן כבש חתוך לקוביות |
נתח צלעות כבש במשקל 1/4 1 ק"ג (עם העצם הארוכה, נקיות משומן) |
3 ביצים |
100 גרם פירורי לחם |
להגשה: |
6-7 תפוחי אדמה מבושלים |
2 כוסות אפונה ירוקה מבושלת |
6-8 מלפפונים חמוצים |
אופן ההכנה |
- ממיסים את המרגרינה או החמאה במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מסירים מהאש ומצננים. מערבבים את קוביות השומן והבצל המטוגן.
- משטחים את הבשר בעזרת פטיש או תחתית כוס (בלי להפריד אותו מהעצם), ממלאים בבצל ומגלגלים לצורת אגס.
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- טורפים את הביצים ומניחים בקערה, מעבירים את פירורי הלחם לקערה נוספת. מחממים את השמן בסיר.
- טובלים את הבשר הממולא בביצה ופירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מעבירים לתבנית ואופים כרבע שעה. מגישים עם תפוח אדמה מבושל, אפונה ירוקה ומלפפונים חמוצים.
|
חזרה |