|
|
|
|
קערה מבצק מלח ממולאת בסלט עלים
/ ארז קומורובסקי מ"לחם ארז"
|
חומרים
|
700 גרם קמח לבן |
300 גרם קמח שיפון |
600 גרם מים |
20 גרם שמרים טריים |
4 כפיות מלח גס 60 גרם |
תערובת רוקט חסה אדומה, עלי נענע, עלי כוסברה, חסה משי, אסקרול, חסה ערבית |
1/2 כוס חומץ פטל משובח |
3/4 כוס שמן זית עדין |
1/4 כוס שמן אגוזים |
1 לימון מיץ לימון טרי |
1 כוס פטל אדום טרי או קפוא |
מלח ופלפל לבן גרוס |
אופן ההכנה |
- מכינים את קערת הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת מערבל עם וו לישה, ומפעילים במהירות איטית. לשים 8 דקות. מניחים בצד לשעתיים.
- מחממים תנור ל 200 מעלות צלזיוס.
- משמנים בשמן זית קערת מתכת גדולה מאד (מנירוסטה או מאלומיניום). מרדדים את הבצק לעיגול גדול ומרפדים בו את הקערה. משאירים שולי בצק.
- אופים בתנור למשך 15-10 דקות, עד שהבצק זהוב. משחררים בזהירות את קערת הבצק שנוצרה מקערת המתכת ומצננים על רשת.
- מכינים את הסלט: חותכים את העלים או קורעים לפיסות קטנות ומעבירים לקערת הלחם.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת. מוסיפים לסלט זמן קצר לפני האכילה.
| חזרה | | |