שלח להדפסה  
כבושים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קליפות אבטיח כבושות / איתמר דוידוב


חומרים
1 ק"ג קליפות אבטיח
10 כוסות מים
8 כפות מלח גס
1 ראש שום מפורק לשיניים שאינן מקולפות
2 פלפלים חריפים
1 צרור שמיר
2 גבעולי סלרי
1 כפית גרגרי שומר
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה
  1. שוטפים את קליפות האבטיח, קולפים את החלק הירוק ומייבשים. חותכים לרצועות.
  2. בקערה גדולה ונקייה ממיסים את המלח במים.
  3. מניחים בתחתית צנצנת בנפח 3 ליטרים (עם מכסה) כמה שיני שום חצויות על קליפתן ופלפל חריף אחד. דוחסים את קליפות האבטיח פנימה בצפיפות. מוסיפים את יתר החומרים ואת מי המלח. מוסיפים עוד אם יש צורך כך שיכסו כליל את הקליפות והשמיר. סוגרים במכסה שאינו הדוק מדי. מניחים בשמש ימים אחדים, מסובבים מדי פעם כך שצד אחד יהיה מופנה לשמש ומכניסים הביתה בלילות קרירים.

חזרה