שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פרפה פרג / רוני ונציה

מתכון מקורי וחגיגי שיש בו גם שוקולד לבן בטעם אגוזים.


חומרים (10 מנות)
1 כוס שמנת מתוקה
6 כפות חלב 3% שומן
1/4 1 כפיות תמצית וניל
120 גרם שוקולד לבן משובח, קצוץ דק מאוד
5 כפות ליקר פרנג'ליקו
8 חלמונים
2 כפות סוכר
4 כפיות שטוחות פרג טחון טרי
2/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה
לרוטב השוקולד(לא חובה):
200 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ
1/2 מכל שמנת מתוקה 125 מ"ל
אופן ההכנה
  1. כלים: תבנית ל"אינגליש קייק" משומנת ומרופדת ביריעת ניילון עם שוליים עודפים, גדולים, מכל הצדדים. 
    בסיר בינוני מביאים 1 כוס שמנת ואת החלב לסף רתיחה. מסירים מהאש. 
  2.  בקערת מתכת קטנה ממיסים את השוקולד עם 2 כפות ליקר "פרנג'ליקו" מעל לסיר עם אדים, על לאש נמוכה מאוד (שוקולד לבן נשרף מהר, ולכן הקערה לא צריכה לגעת במים). מכבים את האש, מכסים ומניחים בצד (אם השוקולד מתקשה, ניתן להמיסו מחדש באותו אופן). 
  3. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם הסוכר במהירות בינונית, במשך כ8- דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מורידים למהירות נמוכה, ויוצקים בהדרגה את תערובת השמנת החמה תוך כדי הקצפה רצופה. 
  4. מעבירים את תערובת החלמונים והשמנת בחזרה לסיר, ומבשלים מעל לאש בינונית-נמוכה תוך ערבוב רצוף בכף עץ עד לסף רתיחה. מסירים מיד מהאש ומסננים לתוך קערת מערבל. מוסיפים את הווניל, את ליקר ה"פרנג'ליקו" שנותר, הפרג ותערובת השוקולד המומס. מקציפים במהירות בינונית-נמוכה כ10- דקות עד שהתערובת צוננת והקערה קרה. 
  5. בקערת מערבל מקציפים שני שליש כוס שמנת לקצף יציב וגמיש, ומקפלים לתוך תערובת הפרג. יוצקים לתבנית "אינליש קייק" משומנת ומרופדת ביריעת ניילון עם שוליים עודפים, גדולים, מכל הצדדים.
    ומקפיאים לפחות 5-4 שעות עד שהפרפה נוקשה.
  6.  אופן הכנת רוטב שוקולד חם:
    שמים את השוקולד והשמנת בסיר כבד, וממיסים מעל לאש נמוכה תוך ערבוב רצוף עד שהתערובת חלקה.
  7. אופן ההגשה: משחררים את הפרפה בעזרת שולי הניילון, והופכים מעל לצלחת הגשה. מסירים את הניילון ופורסים לפרוסות. מגישים עם רוטב שוקולד חם.



חזרה