שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

וישיסואז / אנה וגנר


חומרים
2 כוסות תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
4 כפות חמאה
6 כרישות יפות, מנוקות וחתוכות לפרוסות של 3 ס"מ. להיפטר מקצוות העלים המרירים.
3 כוסות מרק עוף אפשר מאבקה אבל רק של "קנור".
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
קורט אגוז מוסקט
2 כוסות שמנת מתוקה או קרם פרש
1/2 כוס עירית קצוצה, או בצל ירוק קצוץ דק דק רק החלק הירוק (לא הכרחי)
2 כפיות צלפים קצוצים דק דק
אופן ההכנה
  1.  בסיר לא גדול, מניחים את תפוחי האדמה ומכסים במים. מוסיפים מעט מלח ומבשלים עד שהללו רכים לגמרי. 
  2.  בינתיים, במחבת ברזל גדולה וכבדה, ממיסים את החמאה ומאדים את הכרישות על אש קטנה, בערך עשר דקות. מערבבים מדי פעם. 
  3. מרוקנים את סיר תפוחי האדמה, מחזירים אליו את התפודים הרכים, הכרישות ומרק העוף. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהכרישות ממש רכות, בערך רבע שעה. מקררים. 
  4.  כאשר המרק קר מערבלים שליש מן הכמות כל פעם במעבד מזון.
    מתקנים תיבול, מצננים, מוסיפים קרם פרש, זורים עירית קצוצה ממעל ומגישים.

    בגרסה החמה, מוסיפים את הקרם פרש או השמנת כמה דקות אחרי שהמרק הפסיק לבעבע, וגם אז מחכים עד לערבול בבלנדר, ומחממים שוב, רק עד סף הרתיחה.

חזרה