|
|
|
|
כדורי תפוחי אדמה, בצל ופטריות
/ מתוך הספר 'טעם של פסח' מאת אביגיל מייזליק
|
חומרים (7 מנות)
|
5 תפוחי אדמה מבושלים |
1 כף שמן זית או שמן אגוזים |
מלח ופלפל |
2 כפות שמן לטיגון |
1 בצל קצוץ |
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון טריות קצוצות |
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה |
שמן לטיגון חצי עמוק |
אופן ההכנה |
- מועכים את התפודים לפירה יחד עם שמן הזית, מלח ופלפל.
- מחממים את השמן לטיגון במחבת ומזהיבים את הבצל על להבה בינונית תוך ערבוב. מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל, ומטגנים על אש גבוהה עד שהכול מזהיב היטב. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מערבבים את תערובת הבצל עם הפירה, טועמים ומשפרים תיבול.
- מניחים בצלחת את קמח תפוחי-האדמה. יוצרים מהפירה כדורים בגודל כדורי פינג -פונג, ומגלגלים בקמח לקבלת ציפוי דק ולבן.
- מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק, ומזהיבים את הכדורים מכל הצדדים. מעבירים למצע של נייר סופג.
- מגישים מייד כתוספת למנה עיקרית או כמנה בפני עצמה עם סלט.
| חזרה | | |