שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כדורי תפוחי אדמה, בצל ופטריות / מתוך הספר 'טעם של פסח' מאת אביגיל מייזליק


חומרים (7 מנות)
5 תפוחי אדמה מבושלים
1 כף שמן זית או שמן אגוזים
מלח ופלפל
2 כפות שמן לטיגון
1 בצל קצוץ
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון טריות קצוצות
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה
  1. מועכים את התפודים לפירה יחד עם שמן הזית, מלח ופלפל.
  2. מחממים את השמן לטיגון במחבת ומזהיבים את הבצל על להבה בינונית תוך ערבוב. מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל, ומטגנים על אש גבוהה עד שהכול מזהיב היטב. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  3. מערבבים את תערובת הבצל עם הפירה, טועמים ומשפרים תיבול.
  4. מניחים בצלחת את קמח תפוחי-האדמה. יוצרים מהפירה כדורים בגודל כדורי פינג -פונג, ומגלגלים בקמח לקבלת ציפוי דק ולבן.
  5. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק, ומזהיבים את הכדורים מכל הצדדים. מעבירים למצע של נייר סופג.
  6. מגישים מייד כתוספת למנה עיקרית או כמנה בפני עצמה עם סלט. 
חזרה