שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה פילו של כרישה וטלה / מתוך הספר "הפשטידות" מאת בני סיידא


חומרים (9 מנות)
10 עלי פילו טריים או מוקפאים ומופשרים, מכוסים בניילון נצמד או במגבת
1/2 כוס שמן זית
למלית:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כרישות (החלק הלבן בלבד) קצוצות דק
600 גרם בשר טלה טחון
מלח ,פלפל שחור, קינמון
2 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
100 גרם צנוברים קלויים
1 ביצה
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
  1. להכנת המלית: במחבת כבדה מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל והכרישה עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמשחים. מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומעבירים לקערה. מצננים.
  2. מגררים דק את תפוחי-האדמה לקערת הבשר. מוסיפים את הפטרוזיליה, הצנוברים והביצה ומערבבים.
  3. להכנת המאפה: מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.) מניחים בתבנית עלה פילו כך ששולי העלה יגלשו מעבר לדפנות התבנית. מברישים את העלה בשמן זית, מניחים עליו עלה נוסף ומברישים - מכינים כך חמישה עלים זה על זה. שוטחים מעל את המלית בשכבה אחידה ומכסים בשולי העלים שגלשו מעבר לתבנית.
  4. מברישים עלה פילו בשמן ומניחים על המלית, חוזרים על הפעולה עם יתרת העלים ותוחבים את הקצוות הבולטים.
  5. לפני האפייה חותכים את המאפה למנות. אופים כ-40 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ומשהים 20 דקות. חוזרים על חיתוך המנות פעם נוספת ומגישים עם סלט עגבניות מתובל בלימון ושמן זית.
חזרה