|
|
|
|
מאפה פילו של כרישה וטלה
/ מתוך הספר "הפשטידות" מאת בני סיידא
|
חומרים (9 מנות)
|
10 עלי פילו טריים או מוקפאים ומופשרים, מכוסים בניילון נצמד או במגבת |
1/2 כוס שמן זית |
למלית: |
1/4 כוס שמן זית |
1 בצל גדול קצוץ דק |
2 כרישות (החלק הלבן בלבד) קצוצות דק |
600 גרם בשר טלה טחון |
מלח ,פלפל שחור, קינמון |
2 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
100 גרם צנוברים קלויים |
1 ביצה |
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת |
אופן ההכנה |
- להכנת המלית: במחבת כבדה מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל והכרישה עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמשחים. מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומעבירים לקערה. מצננים.
- מגררים דק את תפוחי-האדמה לקערת הבשר. מוסיפים את הפטרוזיליה, הצנוברים והביצה ומערבבים.
- להכנת המאפה: מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.) מניחים בתבנית עלה פילו כך ששולי העלה יגלשו מעבר לדפנות התבנית. מברישים את העלה בשמן זית, מניחים עליו עלה נוסף ומברישים - מכינים כך חמישה עלים זה על זה. שוטחים מעל את המלית בשכבה אחידה ומכסים בשולי העלים שגלשו מעבר לתבנית.
- מברישים עלה פילו בשמן ומניחים על המלית, חוזרים על הפעולה עם יתרת העלים ותוחבים את הקצוות הבולטים.
- לפני האפייה חותכים את המאפה למנות. אופים כ-40 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ומשהים 20 דקות. חוזרים על חיתוך המנות פעם נוספת ומגישים עם סלט עגבניות מתובל בלימון ושמן זית.
| חזרה | | |