פשטידת תפוחי-אדמה וכבד עוף בנוסח מרוקאי
/ מתוך הספר 'פשטידות' מאת בני סיידא
את הפשטידה יכולים להגיש כמנה עיקרית עם סלט מטבוחה וסלט גזר חריף.
|
חומרים (8 מנות)
|
4 תפוחי אדמה גודלים בקליפתם מבושלים |
3/4 כוס גזר ואפונה מוקפאים, מופשרים |
3 ביצים קשות חתוכות לקוביות |
5 ביצים טריות |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
מלח ופלפל שחור גרוס |
1/3 כפית כורכום |
1/2 כפית אבקת אפייה |
1/3 כוס שמן |
3 בצלים קצוצים דק |
8 כבדי עוף צלויים, מטעמי כשרות וחתוכים לקוביות |
1/4 כוס שמן חם |
כלים |
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ או תבנית כיכר בגודל 7*32 ס"מ, משומנות |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). קולפים את תפוחי-האדמה ומגררים דק. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגזר והאפונה, הביצים הקשות, הביצים הטריות והפטרוזיליה. מערבבים ומתבלים במלח, פלפל וכורכום. מערבבים פנימה את אבקת האפייה.
- במחבת כבדה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הכבד ומטגנים כמה דקות. מצננים.
- מעבירים את תערובת הכבד לקערת תפוחי-האדמה ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול.
- יוצקים את התערובת לתבנית ויוצקים מעל את השמן החם. אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה. מגישים חם עם סלטים מרוקאיים.
|
חזרה |