שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת תפוחי-אדמה וכבד עוף בנוסח מרוקאי / מתוך הספר 'פשטידות' מאת בני סיידא

את הפשטידה יכולים להגיש כמנה עיקרית עם סלט מטבוחה וסלט גזר חריף.


חומרים (8 מנות)
4 תפוחי אדמה גודלים בקליפתם מבושלים
3/4 כוס גזר ואפונה מוקפאים, מופשרים
3 ביצים קשות חתוכות לקוביות
5 ביצים טריות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/3 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס שמן
3 בצלים קצוצים דק
8 כבדי עוף צלויים, מטעמי כשרות וחתוכים לקוביות
1/4 כוס שמן חם
כלים
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ או תבנית כיכר בגודל 7*32 ס"מ, משומנות
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). קולפים את תפוחי-האדמה ומגררים דק. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגזר והאפונה, הביצים הקשות, הביצים הטריות והפטרוזיליה. מערבבים ומתבלים במלח, פלפל וכורכום. מערבבים פנימה את אבקת האפייה.
  2. במחבת כבדה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הכבד ומטגנים כמה דקות. מצננים.
  3. מעבירים את תערובת הכבד לקערת תפוחי-האדמה ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ויוצקים מעל את השמן החם. אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה. מגישים חם עם סלטים מרוקאיים.

 

 

חזרה