שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קיש גבינת צאן וירקות מפרובנס / מתוך הספר "פשטידות" מאת בני סיידא

מאפה מדהים בטעמו שאכלתי לראשונה בפיון, כפר קטן סמוך לניס.


חומרים (10 מנות)
לבצק:
2 כוסות קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 ביצה
1-2 כפות מים קרים (אם צריך)
למלית:
שמן לטיגון חצי עמוק
2 חצילים קלופים וחתוכים לרצועות
4 זוקיני חתוכים לרצועות
4 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
מלח ופלפל שחור גרוס
1 גליל גבינת פרומעז פרוסה או גבינת סנט מור פרוסה
1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
1/2 כוס עגבניות מיובשות שרויות בשמן, מסוננות וקצוצות
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (ריחן-בזיליקום, תימין,אורגנו)
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1.5 מיכלים שמנת מתוקה
3 ביצים
2 כפות קמח
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ מתפרקת, משומנת היטב
אופן ההכנה
  1. להכנת הבצק: במעבד-מזון המצויד בלהב פלדה שמים את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה, ומעבדים כמה שניות לקבלת כדור בצק אחיד. אם יש צורך, מוסיפים את המים הקרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ושומרים במקרר שעתיים.
  2. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה או על משטח עבודה מקומח, לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית, ומהדקים לתחתית ולדפנות. שומרים במקרר שעה. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190צ.).
  3. להכנת המלית: במחבת כבדה מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מזהיבים את החצילים משני הצדדים, ומעבירים למצע של נייר סופג; מזהיבים באותו אופן את הוזקיני (מחליפים את הנייר הסופג לפחות פעמיים). חותכים את הפלפלים הקלופים לרצועות ומייבשים על נייר סופג.
  4. מסדרים בתבנית, על הבצק, שכבות של החצילים, הזוקיני והפלפלים. מתבלים כל שכבה במלח ובפלפל. מסרים את גבינת הפרומעז על הירקות. זורים מעל את הזיתים, העגבניות הקצוצות ועשבי התיבול ומסיימים עם גבינת הקשקבל.
  5. להרכבת המאפה: שמים בקערה את השמנת המתוקה, הביצים והקמח ומתבלים במלח ופלפל.  טורפים לבלילה אחידה ויוצקים לתבנית.
  6. אופים כ-45 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ומשהים חצי שעה. פורסים ומגישים.
חזרה