שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קיש גבינות ושמנת / מתוך הספר "פשטידות" מאת בני סיידא


חומרים (8 מנות)
לבצק:
2 כוסות קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 ביצה
1-2 כפות מים קרים (אם צריך)
למלית:
125 גרם גבינת קממבר חתוכה לקוביות
125 גרם גבינת ברי חתוכה לקוביות
100 גרם גבינת רוקפור מגוררת
150 גרם גבינת אמנטל מגוררת
150 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי או גבינת פרומעז פרוסה
3 ביצים
1.5 מיכלים שמנת מתוקה
2 כפות קמח
מלח ופלפל שחור גרוס
4 כפות עירית קצוצה
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: במעבד-מזון המצויד בלהב פלדה שמים את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים כמה שניות לקבלת כדור בצק אחיד. אם יש צורך, מוסיפים את המים הקרים. עוטפים את הבצק  בניילון נצמד ושומרים במקרר שעתיים.
  2. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה, או על משטח עבודה מקומח, לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. שומרים במקרר שעה. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.)
  3. מכינים את המלית: זורים על הבצק את כל סוגי הגבינה. טורפים בקערה את יתרת המרכיבים ויוצקים לתבנית.
  4. אופים כ-45 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ומשהים חצי שעה. פורסים ומגישים.
חזרה