שלח להדפסה  
ממולאים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קישואים ממולאים / אילהם עתאמנה


חומרים (8 מנות)
2 ק"ג קישואים בינוניים טריים
למלית:
3 כוסות אורז עגול
500 גרם בשר טחון בקר או הודו
1 עגבניה גדולה, מרוסקת בפומפיה
2 כפיות בהרט
4 כפיות שמן זית להשחמה
לרוטב:
1 כף אבקת מרק עוף
מלח
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים
אופן ההכנה
  1. משרים את האורז במים לחצי שעה. 
  2. מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
  3. מחממים את השמן במחבת טפלון ומשחימים את הבשר, התבלינים והעגבנייה. מערבבים עם האורז.
  4. ממלאים את הקישואים (לא ממלאים עד הסוף, האורז מתרחב בזמן הבישול).
  5. מניחים את הקישואים בסיר רחב, מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים מים עד כיסוי הקישואים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר וממשיכים בבישול עוד חצי שעה.
  6. מיד בתום הבישול מוציאים את הקישואים מהרוטב, כדי שלא יתבקעו. מגישים חם.

חזרה