זביונה
/ דליה פן-לרנר
מפאר מנות הקינוח של המטבח האיטלקי. זוהי קציפה חמימה של חלמונים, סוכר ויין מרסלה מתקתק.
|
חומרים (4 מנות)
|
4 חלמונים |
4 כפות סוכר |
6-8 כפות יין מרסלה (או יין לבן מתוק) |
אופן ההכנה |
- שמים את החלמונים בקערת פיירקס ומעמידים אותה מעל סיר מים שמבעבעים קלות (באן מארי).
- טורפים את הסוכר לחלמונים, מוסיפים את היין, ובעזרת מקצף-יד חשמלי מקציפים את החלמונים כ 10 דקות, עד שהזביונה סמיכה, תפוחה, בהירה וחמה.
- יוצקים את הזביונה ל-4 כוסות יין גבוהות ומגישים כקינוח חם.
|
חזרה |