שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

זביונה / דליה פן-לרנר

מפאר מנות הקינוח של המטבח האיטלקי. זוהי קציפה חמימה של חלמונים, סוכר ויין מרסלה מתקתק.


חומרים (4 מנות)
4 חלמונים
4 כפות סוכר
6-8 כפות יין מרסלה (או יין לבן מתוק)
אופן ההכנה
  1. שמים את החלמונים בקערת פיירקס ומעמידים אותה מעל סיר מים שמבעבעים קלות (באן מארי).
  2. טורפים את הסוכר לחלמונים, מוסיפים את היין, ובעזרת מקצף-יד חשמלי מקציפים את החלמונים כ 10 דקות, עד שהזביונה סמיכה, תפוחה, בהירה וחמה.
  3. יוצקים את הזביונה ל-4 כוסות יין גבוהות ומגישים כקינוח חם.

חזרה