שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי תפוחים, משמשים ופקאן / מתוך הספר "אורחת לשבת" מאת אביגיל מייזליק

החמצמצות של המשמש, הניחוח של התפוח והקראנצ'יות של הפקאנים יוצרים פאי שקשה לעמוד בפניו.


חומרים (9 מנות)
לבצק:
2.5 כוסות קמח
150 גרם חמאה או מרגרינה
1 ביצה
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל
3 כפות מים קרים
למלית:
6 תפוחי עץ גרנד, קלופים
50 גרם מרגרינה או חמאה
10 משמשים בשלים חצויים
2/3 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן
1/2 כוס פירורי עוגיות חמאה
תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון או מיקסר או קערה, מעבדים יחד את הקמח והחמאה לפירורים אחידים. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים מעט ככל האפשר רק עד לקבלת כדור בצק. בניילון ושומרים במקרר כחצי שעה.
  2. מכינים את המלית: חותכים את התפוחים לקוביות. במחבת גדולה ממיסים את המרגרינה או החמאה, מוסיפים את התפוחים והמשמשים. הסוכר וכוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים לא מכוסה כ-20 דקות עד שהפירות רכים.
  3. מסירים מהאש ומסננים היטב. מוסיפים את הקינמון והאגוזים ומערבבים.
  4. מרכיבים את העוגה: מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית, שומרים רבע ליצירת "מכסה". מפזרים מעל הבצק את פירורי העוגיות ויוצקים את מלית התפוחים לתוך הפאי. מרדדים עלה מהבצק הנותר וחותכים אותו לפסים בעובי חצי ס"מ. מסדרים את הפסים בצורה של שתי וערב על כל פני העוגה. צובטים קלות את קצות הבצק כדי לסגור את ה"מכסה" היטב.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות או עד שהבצק זהוב.
  6. אפשר למרוח את הבצק בריבת משמש שהורתחה בסיר קטן או במיקרוגל לקבלת מראה מבריק.

 

חזרה