שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה עוף ממולא במשמשים ובצל מטוגן / מתוך הספר "אורחת לשבת" מאת אביגיל מייזליק


חומרים (6 מנות)
600 גרם שניצל חזה עוף
3 כפות קמח
1 כוס פירורי לחם
3 כפות שומשום
2-3 ביצים
מלח ופלפל
שמן לטיגון
למלית:
1/2 כוס משמשים מיובשים
1/4 כוס צימוקים
1/2 כוס יין אדום
1 בצל גדול קצוץ דק
שמן לטיגון
1/4 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים (לא הכרחי)
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מכינים את המלית: חוצים את המשמשים וקוצצים גס. מניחים בקערה עם הצימוקים והיין. במחבת גדולה מזהיבים את הבצל בשמן כ-10 דקות על אש בינונית ובוחשים מדי פעם. כשהבצל מזהיב מוסיפים את תערובת המשמשים ומביאים לרתיחה
  2. מבשלים על אש גדולה ומערבבים מדי פעם עד שכל היין מתאדה. מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים, מלח ופלפל. מצננים מעט. משטחים חזה אחד בין שתי יריעות ניילון ודופקים אותו עם פטיש עד שהוא שטוח ודק.
  3. מניחים לאורך החזה פס של מלית ומגלגלים למעין רולדה, מצפים את הרולדה בניילון נצמד ומגלגלים את הניילון משני צידי החזה כמו עטיפה של סוכריה, תוך כדי גלגול לוחצים קלות את החזה כלפי פנים עד שהוא מקבל צורה אחידה ונאה של גליל. מכינים כך את כל החזות ומקפיאים כשעה.
  4. מכינים שלוש צלחות – אחד עם קמח, אחת עם פירורי לחם ושומשום ואחת עם ביצים טרופות, מלח ופלפל.
  5. מוציאים את גלילי החזה, מסירים את הניילון הטובלים כל חזה בקמח, לאחר מכן בביצים ולבסוף בפירורי הלחם. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הגלילות מכל צד עד שהן יזהיבו.
  6. מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לעוד 5-6 דקות, כדי שגם החלק הפנימי יתבשל היטב.
  7. מוציאים וחותכים לפרוסות אלכסוניות נאות. מסדרים כמניפה על הצלחת ומגישים.
חזרה