גלילות פלפלים וחצילים במלית גבינות
/ מתוך הספר "אורחת לשבת" מאת אביגיל מייזליק
לגזור ולשמור לשבועות! אבל גם לסתם יום של חול או לאירוח - צבעוני, יפהפה ומרשים.
|
חומרים (7 מנות)
|
4-5 פלפלים אדומים |
2-3 חצילים קטנים ודקים |
שמן לטיגון |
למלית: |
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% |
1 גביע שמנת חמוצה |
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת |
2 שיני שום |
2 כפות פטרוזיליה או שמיר קצוץ |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- חוצים את הפלפלים ומנקים מגרעינים. מניחים זה לצד זה בתבנית גדולה כשהחלק המבריק כלפי מעלה. מזלפים בערך כף שמן על כל הפלפלים. אופים בגריל כ-10 דקות או עד שקליפת הפלפלים משחירה. מעבירים לשקית ניילון, סוגרים ומניחים ל"הזיע" 20 דקות.
- פורסים את החצילים לפרוסות אלכסוניות מאורכות בעובי חצי ס"מ ומטגנים במחבת עד שיזהיבו מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
- מערבבים את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול.
- קולפים את הפלפלים מהקליפה השרופה וחותכים לשניים. מורחים כל פלפל וכל חציל במעט מלית ומגלגלים לגלילה.
- מסדרים הכול יפה על צלחת, ומגישים. אפשר לתקוע קיסם בכל גלילה כדי לעזור בהגשה.
|
חזרה |