שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה מנגולד וגבינה ברוטב עגבניות / מתוך הספר "אורחת לשבת" מאת אביגיל מייזליק


חומרים (6 מנות)
2 עיגולי בצק של מלווח
למלית:
צרור עלי מנגולד (עלי סלק)
30 גרם חמאה
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (לא הכרחי)
200 גרם גבינת פטה בולגרית או צפתית
לרוטב:
4 עגבניות אדומות יפות
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1.  אופים את המלאווח בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות רק עד שהוא מתחיל להתנפח. מוציאים ומפרידים ל-3 עיגולי בצק (כך שמקבלים 6 עיגולים).
  2. מכינים את המלית: שוטפים את עלי המנגולד ומפרידים את העלים מהגבעולים. בסיר עם מי מלח מבשלים את הגבעולים כ-10 דקות עד שהם רכים. שוטפים במי ברז וסוחטים היטב מכל הנוזלים (לא להיבהל מההתכווצות הדרמטית). קוצצים את עלי המנגולד וסוחטים שוב.
  3. במחבת קטנה ממיסים את החמאה ומוסיפים את שיני השום. מטגנים דקה ומוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים, מלח, פלפל ואגוז המוסקט. מטגנים כ-2 דקות עד שהכול מתערבב ומסירים מהאש.
  4. מניחים על השליש התחתון של כל עלה מלוואח שישית מהמלית בפס רוחבי אבל לא עד השוליים. מניחים על המלית פרוסות של גבינה לכל אורך הפס. מקפלים את השוליים על עלי הסלק ומגלגלים לצורת סיגר עבה. מכינים כך את כל העלים.
  5. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. אופים את המאפים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 15-20 דקות עד שהם זהובים ויפים.
  7. חוצים כל מאפה באמצע באלכסון ומגישים יחד עם הרוטב.

חזרה