שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת מוס שוקולד מריר ושוקולד לבן / רוני ונציה

עוגת מוס שוקולד בשני צבעים, חגיגית ומרשימה, והעיקר - ללא אפייה. מוס שוקולד מריר כהה וקליל מתמזג מצויין עם מוס שוקולד לבן, מתקתק מעט, מעל לבצק פירורי ביסקוויטים שוקולד. הניגוד שבין שני המוסים מבליט את טעמו של כל אחד מהם. העוגה דורשת השקעה, אבל כיוון שמכינים אותה בשלבים, העבודה נעשית קלה יותר.


חומרים
לבצק:
1/4 1 כוסות פירורי ביסקוויטים שוקולד "פתי בר" (125 גרם)
75 גרם חמאה מומסת, מצוננת
למוס שוקולד מריר:
350 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ
1/2 כפית אבקת קפה נמס
2 כפות מים חמים
1/4 כוס רום כהה או ליקר תפוזים משובח
2 ביצים מופרדות
1 קורט מלח או 1/4 כפית קרם טרטר
2 כפות סוכר
3/4 מכל שמנת מתוקה
למוס שוקולד לבן:
250 גרם שוקולד לבן קצוץ לשבבים דקים
4 כפות מים
2 כפות ליקר אגוזים "פרנג'ליקו" או "גרנד מרנייה"
1/2 1 מכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה

כלים: תבנית קפיצית בקוטר 25 ס"מ, משומנת בתחתית

  1.  מכינים את הבצק: בקערת מעבד-מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מהדקים לתחתית התבנית בשכבה אחידה, ומצננים במקרר. 
    מכינים את מוס השוקולד המריר: ממיסים את הקפה ב2- כפות מים חמים. מצננים בצד. ממיסים את השוקולד, עם הקפה המומס הצונן והליקר בסיר כפול על אדים. מסירים מהאש ומניחים מעט לצינון.
  3.  מוסיפים את החלמונים תוך כדי עירבוב במקצף, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה גדולה. 
    בקערת מערבל נקייה מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים בהדרגה 2 כפות סוכר ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב וגמיש. 
  4. מקפלים 1/4 מהחלבונים המוקצפים לתוך תערובת השוקולד כדי שתהיה קלילה יותר. יוצקים את כל שארית החלבונים מעל לתערובת השוקולד (מבלי לקפל). 
  5. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, אבל רכה וגמישה. יוצקים את הקצפת מעל לחלבונים ולתערובת השוקולד. מקפלים הכל יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
  6. יוצקים את המוס מיד מעל לבצק שבתבנית, ומצננים במקרר כמה שעות עד שהמוס יציב.
  7.  מכינים את מוס השוקולד הלבן: ממיסים את השוקולד עם המים והליקר בקערה מעל לסיר עם אדים תוך עירבוב רצוף עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מצננים מעט. 
  8. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד הלבן הפושרת. יוצקים את המוס מעל למוס השוקולד המריר. 
  9. מכסים ומצננים כמה שעות עד שהמוס יציב.



חזרה