שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה מולארד ברוטב רימונים / דליה פן-לרנר


חומרים (4 מנות)
4 חזות מולארד
2 כוסות ציר עוף עוף מרוכז או מרק עוף
1 כוס מיץ רימונים
מיץ לימון לפי הטעם
1 כף סוכר (או כמות לפי הטעם)
מספר קוביות מרגרינה בטעם חמאה לזיגוג הרוטב
מלח ופלפל
גרגירי רימון לקישוט
אופן ההכנה
1. מכינים את הרוטב: מרתיחים בסיר את ציר או מרק העוף ומיץ הרימונים. מצמצמים לפחות למחצית הכמות. מוסיפים מיץ לימון וסוכר לפי הטעם, מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים עד שהרוטב מרוכז. שומרים בצד.
2. בעזרת סכין חד חותכים חריצים שתי וערב בעור המולארד. מתבלים במלח ופלפל.
3. מחממים מחבת טפלון ,ומטגנים את חזות המולארד, כשצד העור כלפי מטה. מטגנים כמה דקות, עד שרוב השומן נמס והעור משחים. זורקים את רוב השומן שהצטבר במחבת, מחזירים לאש, הופכים את החזות לצדם השני ומטגנים 3-2 דקות נוספות. (זמן הטיגון תלוי במידת הבישול הרצויה. מומלץ להגיש את החזות, כשמרכזן ורוד ולא עשוי לגמרי).
שומרים חם לכמה דקות, לפני שפורסים את החזות.
4. לפני ההגשה מחממים את הרוטב ומזגגים אותו על-ידי המסת כמה קוביות מרגרינה בטעם חמאה ברוטב החם. נזהרים שלא להרתיח ממש את הרוטב, אחרת הוא ייפרד.
5. פורסים את החזות, ומסדרים על צלחת הגשה, מומלץ לסדר את הפרוסות בצורת מניפה. יוצקים את הרוטב, ומפזרים מעל את גרגירי הרימון.


חזרה