חזה מולארד ברוטב טריאקי
/ עמיר אילן, השף של "דיקסי":
את רוטב הטריאקי מכינים לבד. אפשר להכין מראש, הוא נשמר כמה שבועות במקרר ואפשר אפילו להקפיא.
|
חומרים
|
4 חזות מולארד (עם העור) |
1 כפית שום כתוש |
מעט תערובת 5 תבלינים (קונים מוכן בחנויות סיניות) |
מלח ופלפל שחור גרוס |
12 עלי רוקט שטופים ומיובשים |
4 בצלים ירוקים אחידים בעוביים |
חוט כותנה |
לרוטב הטריאקי: |
2 פלפלים |
1 גזר |
1 בצל גדול לא קלוף |
2 ראשי שום |
2 כוסות רוטב סויה יפני |
1/4 כוס סאקי |
1/2 כוס דבש |
1 כוס סוכר חום |
פלפל שחור גרוס |
2 כפות מרגרינה בטעם חמאה או 2 כפות שמנת צמחית |
מעט מיץ לימון |
אופן ההכנה |
- מכינים את הרוטב: קולים וחורכים היטב את הפלפלים, הגזר, הבצל וראשי השום (השום צריך להתרכך מעט בקלייה).
- מכניסים לסיר, מוסיפים 2 כוסות רוטב סויה, סאקי, דבש וסוכר. מתבלים בפלפל שחור גרוס ומבשלים על אש קטנטנה כ-30 דקות.
- מרסקים בבלנדר ומעבירים דרך מסננת דקה. לפני ההגשה, מחממים את הרוטב ומוסיפים מרגרינה בטעם חמאה או שמנת צמחית לעיבוי הרוטב, ומעט מיץ לימון.
- מכינים את חזות המולארד: פותחים ומשטחים את חזות המולארד (כמו לשניצל). משאירים את העור צמוד לבשרו. מניחים כל חזה כשצד העור כלפי מטה. מברישים במעט מרוטב הטריאקי, מתבלים בשום, תערובת 5 התבלינים, מלח ופלפל.
- מניחים על הנתח, קרוב לקצה החזה נטול העור, 3 עלי רוקט ובצל ירוק, ומגלגלים לגליל הדוק ואחיד, עטוף בעורו. קושרים בחוט כותנה.
- מחממים היטב מחבת ומטגנים את גלילי החזה ללא כל שומן. משחימים אותם מטגנים סך הכל 4-3 דקות (רייר) או דקה או שתיים נוספות למדיום רייר.
- אסור לטגן זמן ממושך יותר, כי בשר החזה נעשה קשה ויבש כשהוא מבושל מעבר לכך.
להגשה: פורסים את הגלילים לפרוסות עגולות בעובי של 10 ס"מ ומזליפים מעל את הרוטב.
|
חזרה |