פאי רועים
/ רותי קינן
מאכל אנגלי במקורו, המבוסס על שכבת מחית תפוחי-אדמה, שמתחתיה מסתתר תבשיל בשר עסיסי. זוהי דרך נפלאה לנצל שאריות של תפוחי-אדמה מאודים וכל צלי בשר שנותרו מארוחה חגיגית. מניחים בכלי חסין-אש נתחי בשר עם רוטב (צלי בקר, גולש, נתחי עוף), מכסים במחית ואופים בתנור. אפשר גם להכין גירסה צמחונית, כשאת מקום הבשר תופסים ירקות. אם אין שאריות, אפשר גם להכין במיוחד.
|
חומרים (6 מנות)
|
500 גרם תפוחי אדמה |
2 בצלים גדולים |
3 כפות שמן או מרגרינה |
500 גרם בשר בקר טחון או כבש או עוף |
1 כף קמח |
1/2 כוס מרק בשר או מרק עוף או מים |
מעט פטרוזיליה קצוצה |
מעט טימין טרי, קצוץ או יבש |
מלח ופלפל |
1 כפית רוטב וורסטרשייר לא הכרחי |
אופן ההכנה |
- קולפים את תפוחי-האדמה, חותכים לחתיכות גדולות ומבשלים במי מלח עד שהם מתרככים.
- בינתיים, קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם במחבת עם 2 כפות שמן או מרגרינה, עד שהם מזהיבים קלות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך בחישה ופירור הבשר, עד שהוא משחים מעט.
- זורים את הקמח ומבשלים בבחישה עוד דקה. מוסיפים את המרק או המים ואת התבלינים, מערבבים היטב ומסירים מהלהבה.
- מחממים את התנור ל 180 מעלות צלזיוס. מסננים את תפוחי-האדמה ממי הבישול ומועכים למחית חלקה. מעבירים את תערובת הבשר לכלי חסין-אש ומיישרים. מכסים במחית תפוחי-האדמה ומטפטפים למעלה את כף השמן או המרגרינה שנותרה.
- אופים כ 30 דקות או עד שהמחית מזהיבה.
|
חזרה |