שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מעדן תפוחי אדמה עם בצל ופטריות / הדי שרון

תוספת טעימה לארוחה, בעיקר לסטייק עסיסי, וגם מנה נפלאה בפני עצמה.


חומרים
4-5 תפוחי אדמה
1 סלסילה פטריות שמפיניון לבנות
1 בצל
2 גבעולי טימין
מעט שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. קולפים וחוצים את הבצל ומטגנים במעט שמן, יחד עם גבעול טימין, עד שמתחיל להזהיב.
  2. מסירים וזורקים את החלק התחתון של רגלי הפטריות. מנגבים את
    הפטריות היטב במגבות נייר וחותכים לחצאים או רבעים (תלוי בגודל הפטריות). מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כ 4 דקות (אם צריך מוסיפים מעט שמן). מעבירים לצלחת, ושומרים חם.
  3. בינתיים קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות, משרים במים ל 10 דקות, שוטפים ומייבשים. מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים את תפוחי האדמה בתוספת גבעול של טימין עד שהם מזהיבים ומתרככים.
  4. מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות אל תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 2-1 דקות נוספות. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

חזרה