מעדן תפוחי אדמה עם בצל ופטריות
/ הדי שרון
תוספת טעימה לארוחה, בעיקר לסטייק עסיסי, וגם מנה נפלאה בפני עצמה.
|
חומרים
|
4-5 תפוחי אדמה |
1 סלסילה פטריות שמפיניון לבנות |
1 בצל |
2 גבעולי טימין |
מעט שמן |
מלח |
פלפל שחור גרוס |
פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- קולפים וחוצים את הבצל ומטגנים במעט שמן, יחד עם גבעול טימין, עד שמתחיל להזהיב.
- מסירים וזורקים את החלק התחתון של רגלי הפטריות. מנגבים את
הפטריות היטב במגבות נייר וחותכים לחצאים או רבעים (תלוי בגודל הפטריות). מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כ 4 דקות (אם צריך מוסיפים מעט שמן). מעבירים לצלחת, ושומרים חם.
- בינתיים קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות, משרים במים ל 10 דקות, שוטפים ומייבשים. מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים את תפוחי האדמה בתוספת גבעול של טימין עד שהם מזהיבים ומתרככים.
- מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות אל תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 2-1 דקות נוספות. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
|
חזרה |