שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה עוף ממולא בכבדי עוף, תאנים מיובשות ונענע / חנוך בר שלום


חומרים (10 מנות)
5 חזות עוף מנוקים וחצויים לשניים (כ 2 ק"ג)
400 גרם כבדי עוף טריים, מנוקים וחצויים
3 כפות נענע קצוצה
5 תאנים מיובשות ופרוסות
3 כפות דבש מעורבות עם 3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט חמאה לטיגון
1/2 כוס קמח
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס.
  2. מתבלים את הכבדים במלח ופלפל ומטגנים טיגון קצר בחמאה  (הכבדים צריכים להישאר ורודים מבפנים).
  3.  חותכים חתך בצד העוף ויוצרים כיס. ממלאים בכבדי העוף, הנענע ותאנים. מקמחים, סוגרים את הפתח בעזרת קיסמים, ממשיכים באותה דרך עם שאר הנתחים ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים.
  4. מניחים את החזות בתוך תבנית אפייה חסינת חום, מורחים בתערובת הדבש והשמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס (כמות נדיבה).
  5. מכניסים לתנור וצולים למשך 10-8 דקות. מעטרים בפרוסות תאנים ובעשב תיבול טרי.


חזרה