|
|
|
|
חזה עוף ממולא בכבדי עוף, תאנים מיובשות ונענע
/ חנוך בר שלום
|
חומרים (10 מנות)
|
5 חזות עוף מנוקים וחצויים לשניים (כ 2 ק"ג) |
400 גרם כבדי עוף טריים, מנוקים וחצויים |
3 כפות נענע קצוצה |
5 תאנים מיובשות ופרוסות |
3 כפות דבש מעורבות עם 3 כפות שמן זית |
מלח ופלפל שחור גרוס |
מעט חמאה לטיגון |
1/2 כוס קמח |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס.
- מתבלים את הכבדים במלח ופלפל ומטגנים טיגון קצר בחמאה (הכבדים צריכים להישאר ורודים מבפנים).
- חותכים חתך בצד העוף ויוצרים כיס. ממלאים בכבדי העוף, הנענע ותאנים. מקמחים, סוגרים את הפתח בעזרת קיסמים, ממשיכים באותה דרך עם שאר הנתחים ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים.
- מניחים את החזות בתוך תבנית אפייה חסינת חום, מורחים בתערובת הדבש והשמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס (כמות נדיבה).
- מכניסים לתנור וצולים למשך 10-8 דקות. מעטרים בפרוסות תאנים ובעשב תיבול טרי.
| חזרה | | |