|
|
|
|
חיטה בצימוקים ושזיפים
/ הדי שרון
חשוב להשתמש בחיטה מלאה.
|
חומרים
|
2 כוסות חיטה מלאה קלופה |
1 בצל גדול |
1/2 כוס צימוקים קטנים או אוכמניות מיובשות |
3-4 שזיפים מיובשים |
1 כפית סוכר חום |
מלח ופלפל שחור |
1/4 כוס שמן זית |
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- משרים את השזיפים ואת הצימוקים או האוכמניות במים ל 30 דקות.
- קוצצים דק את הבצל ומאדים בסיר עד שמתרכך, אך לא משחים. מוסיפים את החיטה וממשיכים לטגן 3-2 דקות. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל שחור ואת הפירות המושרים ומערבבים.
- מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי (ולא יותר), מכסים היטב את הסיר ומבשלים על אש קטנה מאוד או בתנור על חום נמוך מאוד. מבשלים מינימום 4 שעות ומקסימום לילה שלם עד. אם צריך, מוסיפים מעט מים. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה או הפטרוזיליה.
| חזרה | | |