שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חיטה בצימוקים ושזיפים / הדי שרון

חשוב להשתמש בחיטה מלאה.


חומרים
2 כוסות חיטה מלאה קלופה
1 בצל גדול
1/2 כוס צימוקים קטנים או אוכמניות מיובשות
3-4 שזיפים מיובשים
1 כפית סוכר חום
מלח ופלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. משרים את השזיפים ואת הצימוקים או האוכמניות במים ל 30 דקות.
  2. קוצצים דק את הבצל ומאדים בסיר עד שמתרכך, אך לא משחים. מוסיפים את החיטה וממשיכים לטגן 3-2 דקות. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל שחור ואת הפירות המושרים ומערבבים.
  3.  מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי (ולא יותר), מכסים היטב את הסיר ומבשלים על אש קטנה מאוד או בתנור על חום נמוך מאוד. מבשלים מינימום 4 שעות ומקסימום לילה שלם עד. אם צריך, מוסיפים מעט מים. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה או הפטרוזיליה.


חזרה