חמוצי אבטיח אמריקניים קלאסיים
/ פיליס גלזר
חמוצים משונים (אך טעימים) שגם מכינים בדרך משונה. האמריקאים משתגעים אליהם. אם מתעצלים, אפשר להכין חצי מתכון.
|
חומרים
|
2 ק"ג קליפות אבטיח בלי החלק הירוק |
7 כוסות סוכר |
2 כוסות חומץ |
2 מקלות קינמון (באורך 4-3 ס"מ כל אחד) |
1/2 1 כפית מסמרי ציפורן |
אופן ההכנה |
- חותכים את הקליפה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ ושמים בסיר עם מים קרים (עד כיסוי). מביאים לרתיחה על אש בינונית-קטנה וממשיכים לבשל כ 3 דקות, או עד שמזלג נכנס בקלות אך האבטיח לא רך מדי. מסננים ושוטפים במים קרים כדי להפסיק את פעולת הבישול.
- בינתיים, מערבבים בסיר סוכר, חומץ ותבלינים, ומביאים רק לנקודת רתיחה. יוצקים מעל לקליפות המסוננות ומשאירים למשך הלילה.
- למחרת מסננים את הקליפות ושוב מביאים את הסירופ לרתיחה ויוצקים על הקליפות. משאירים למשך הלילה. ביום השלישי שוב מסננים את הקליפות ומרתיחים את הסירופ.
- מניחים את הקליפות בצנצנות סטריליות (צנצנות שנטבלו במים רותחים), יוצקים מעל את הסירופ המורתח וסוגרים היטב. שומרים במקרר.
|
חזרה |