שלח להדפסה  
כבושים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חמוצי אבטיח אמריקניים קלאסיים / פיליס גלזר

חמוצים משונים (אך טעימים) שגם מכינים בדרך משונה. האמריקאים משתגעים אליהם. אם מתעצלים, אפשר להכין חצי מתכון.


חומרים
2 ק"ג קליפות אבטיח בלי החלק הירוק
7 כוסות סוכר
2 כוסות חומץ
2 מקלות קינמון (באורך 4-3 ס"מ כל אחד)
1/2 1 כפית מסמרי ציפורן
אופן ההכנה
  1.  חותכים את הקליפה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ ושמים בסיר עם מים קרים (עד כיסוי). מביאים לרתיחה על אש בינונית-קטנה וממשיכים לבשל כ 3 דקות, או עד שמזלג נכנס בקלות אך האבטיח לא רך מדי. מסננים ושוטפים במים קרים כדי להפסיק את פעולת הבישול. 
  2. בינתיים, מערבבים בסיר סוכר, חומץ ותבלינים, ומביאים רק לנקודת רתיחה. יוצקים מעל לקליפות המסוננות ומשאירים למשך הלילה.
  3. למחרת מסננים את הקליפות ושוב מביאים את הסירופ לרתיחה ויוצקים על הקליפות. משאירים למשך הלילה. ביום השלישי שוב מסננים את הקליפות ומרתיחים את הסירופ.
  4. מניחים את הקליפות בצנצנות סטריליות (צנצנות שנטבלו במים רותחים), יוצקים מעל את הסירופ המורתח וסוגרים היטב. שומרים במקרר.

חזרה