שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חמין תרד / אסתר ישראל

אסתר ישראל מכפר-סבא, זכתה בפרס הראשון בתחרות הכנת חמין.


חומרים (6 מנות)
שלב א:
250 גרם תרד (עלים קטנים)
1/4 כוס שמן
1 בצל פרוס
1 ראש שום גדול, קלוף
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
1/2 חבילה כוסברה
1 כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור
שלב ב:
1 כף פפריקה חריפה
6 מנות עוף או בקר או הודו
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
6 ביצים
1.5 כוסות שעועית לבנה
מים לפי הצורך
אופן ההכנה
  1. מאדים את עלי התרד במחבת מעל להבה נמוכה, עד שהעלים מתרככים. מוסיפים שמן ומטגנים עד שהתרד משחים. מעבירים את התרד עם השמן לסיר החמין.
  2. מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה והשום, לסיר החמין. מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק, וממשיכים לטגן קלות.
  3. מכניסים את כל יתר המרכיבים (שלב ב') לסיר ומוסיפים מים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים, ומעבירים לפלטה של שבת או לתנור בחום נמוך מאוד, למשך לילה.

חזרה