שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לביבות תפוחי-אדמה וגבינה / הדי שרון


חומרים
1 תפוח אדמה גדול
150 גרם גבינה מגוררת או מפוררת דק (צפתית, בולגרית, קשקבל, סנט מור וכד' - הכי טעים עם גבינות עזים)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק (או תערובת עשבי תיבול)
1 ביצה
2 כפות קמח תופח
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
  1. קולפים ומגררים דק את תפוחי-האדמה וסוחטים היטב.
  2. מעבירים לקערה ומוסיפים גבינות מגוררות, פטרוזיליה קצוצה, ביצה, מלח ופלפל ומערבבים.
  3. מחממים מעט שמן (פחות מחצי ס"מ) ויוצקים לתוכו כפות מלאות מהתערובת. משטחים מעט ומטגנים עד שהלביבות מזהיבות. הופכים לצד השני וממשיכים לטגן. מספיגים במגבות נייר.

חזרה