שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב שום יווני (סקורדליה) / דליה פן-לרנר

מתאים לתיבול פרוסות חצילים מטוגנות או ירקות קלויים, או להגשה עם דגים אפויים או ביצים קשות.


חומרים (1 כוס)
6-4 שיני שום מעוכות עם 1/2 כפית מלח גס
4 פרוסות לחם לבן , לא טרי, ללא הקליפה
1/2 כוס שקדים מולבנים
5-4 כפות (או כמות לפי הטעם) חומץ בן יין לבן
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
  1.  משרים לכמה דקות את פרוסות הלחם במים פושרים. סוחטים היטב, ומוציאים.
  2. מכניסים את השום המעוך והשקדים למעבד מזון, ומרסקים. ממשיכים להפעיל את המעבד ומוסיפים בהדרגה את הלחם הסחוט. מוסיפים את החומץ והשמן לסירוגין, בקילוח דק, עד שמתקבל רוטב סמיך וחלק. אם רוצים רוטב דליל יותר, מוסיפים 2-1 כפות מים.


חזרה