פלאו (אושפילאו קזחי)
/ אבי שטייניץ
תבשיל אורז עם בשר וירקות, מקור המנה בקזחסטן.
|
חומרים (6 מנות)
|
100 גרם שומן כבש (או שמן או שומן עוף) |
400 גרם בשר כבש או עוף, חתוך לקוביות |
2 בצלים פרוסים לטבעות |
2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות |
מלח ופלפל שחור |
1.75 כוסות אורז שטוף ומסונן |
100 גרם צימוקים |
150 גרם משמשים מיובשים |
אופן ההכנה |
- ממיסים את השומן בסיר רחב ומטגנים את הבשר. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד שהם משחימים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים כ-4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האורז, "מחוררים" את שכבת האורז בעזרת ידית כף עץ, כך שנוצרות מעין "ארובות". מפזרים את הצימוקים והמשמשים, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מכבים את האש, מניחים ל-30 דקות והופכים את תכולת הסיר על גבי צלחת הגשה.
|
חזרה |