שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תפוחים בקרמל עם גלידת וניל או דבש / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
6 תפוחים מסוג "גרנד סמיט'"
80 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
1/4 כוס ליקר תפוחים או ברנדי
1 כפית קינמון
1/2 ק"ג גלידת וניל או גלידת דבש
אופן ההכנה
  1. קולפים כל תפוח וחותכים לשישה פלחים.
  2. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון ובוחשים. מוסיפים את התפוחים, ומטגנים כ 10 דקות, כשמפעם לפעם הופכים את התפוחים ברוטב שנוצר. מוסיפים את הליקר והקינמון ומטגנים עוד דקה.
  3.  מסדרים בצלחות אישיות גדולות ששה פלחים ומעט מהרוטב בכל צלחת. מניחים במרכז הצלחת כדור גלידה ומגישים.

חזרה