שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

וופר'ס / מיכל לוי-אלחלל

זהירות, סבלנות וגם זריזות הן מילות המפתח בהכנת וופר'ס (wafers), אפיפיות בעברית. מוציאים אותן מהתנור כשהן כבר זהובות אבל עדיין רכות מעט, ומעצבים את צורתן בזהירות אך בזריזות- לפני שהבצק מתקשה. הן נפלאות כמו שהן או עם קרמים, גלידת ופירות, ושיא הרושם הוא להשתמש בהן לקישוט קינוחים אחרים. החומרים מספיקים 30-40 עוגית.


חומרים
4 חלבונים
1/2 1 כוסות קמח
1 כוס אבקת סוכר
75 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה או פרגמנט משומן (השימון חשוב, כי העוגיות עדינות ושבירות מאוד והן נוטות להידבק).
  2. מקציפים קלות את החלבונים. מנפים פנימה את הקמח והסוכר ומערבבים .מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה. 
  3. מכינים מראש כף עץ נקייה, מערוך ושתי כוסות בקוטר שונה.
    בעזרת כף שטוחה יוצקים על גבי התבנית חמש "גבעות" בלילה במרווחים גדולים. בעזרת מרית משטחים את הבלילה לעוגיה שטוחה בקוטר כ 6 ס"מ (חשוב שהבצק יהיה דק ככל האפשר). אופים כ 8 דקות או עד שהבצק מזהיב. 
  4. מוציאים את התבנית מהתנור ומייד מקלפים את העוגיות בזהירות מנייר האפייה. יוצרים מהעוגיות את הצורה הרצויה בעזרת כף עץ, מערוך או כוס; כדי ליצור צורת סיגר ומגלגלים את העוגיות על ידית הכף וממתינים כחצי דקה עד שהעוגיה מצטננת וצורתה נשמרת יציבה. כדי ליצור עוגיות מקומרות מלפפים אותן סביב מערוך. כדי ליצור קעריות מניחים את העוגיה החמה על תחתי כשל כוס (כשהכוס הפוכה) ומהדקים. את הכוס הגדולה יותר מניחים מעל העוגיות כדי לשמור על צורתן עד שהן מצטננות (העבודה חייבת להיות מהירה, כי ברגע שהבצק מצטנן אי אפשר לשנות את צורתו).
  5. מאחסנים את הוופר'ס בכלי אטום עד לכ 10 ימים.

    הערה: חלמוני ביצה יכולים לשמש להכנת קרם למילוי.


חזרה