שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאקורה / בני סיידא

ירקות מטוגנים בבלילה


חומרים
לבלילה:
1 כוס קמח חומוס
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כפית מלח
כ-1 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
שמן לטיגון עמוק
לירקות:
1 תפוח אדמה קלוף ופרוס לפרוסות דקות מאוד
2 בצלים פרוסים לטבעות
1 כוס פרחי כרובית
1 חציל פרוס לעיגולים קטנים
1 פלפל ירוק פרוס לטבעות
1 פלפל אדום פרוס לטבעות
אופן ההכנה
  1. שמים את קמח החומוס, אבקת האפייה, הצ'ילי והמלח בקערה ומערבבים. מוסיפים את המים ואת מיץ הלימון בהדרגה, תוך בחישה מתמדת, עד שנוצרת בלילה חלקה ואחידה. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים עוד מים.
  2. מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים בכל פעם מספר ירקות בבלילה ומטגנים עד הזהבה. מעבירים למגבת נייר לספיגת עודפי השמן ומגישים חם עם צ'טני.

חזרה